FRUITS ON SLICE

Магията на есента, поднесена в плодова атмосфера с нежно, сладко ухание на канела. Истинска тръпка за сетивата.

Кивито върху крема сирене  е едно от най-абсурдните, но и случайно – чудесни неща, които съм измисляла. Трябва да пробвате и вие! Шегувам се – само, ако искате.

При фотографите се наблюдава явлението “космически микс от творчески проекти”. Това е процес, който се случва постоянно.  Много идеи, значително количество проекти и малко време. Дойде моментът и за това вдъхновение. Тази food сесия донесе в живота ми много цветно, есенно настроение.

В лекциите по Фотография със студентите ми говорихме и за професията food stylist, която изисква определен естетически усет към храната, но и към продуктите, и съставките. Една много красива професия. Food stylist-a декорира цяла сцена и се грижи за храната по определен начин. Има точен начин за правене на такива снимки. Например сандвичите от рекламите се мажат с глицерин, за да имат “естествен” блясък във фотографиите. Топлата храна се снима непосредствено след като е приготвена.

Вижте  последната ми food sesssion – “Fruits on slice” и се потопете в света на натуралните продукти. Те могат да бъдат чудесна част от балансираното хранене и от здравословния подход към ежедневието. Миксирам ги с малко крема сирене и течен шоколад.